• Wishlist 0
  • Cart 0
  • 0,00 DKK

Equine America Cortaflex HA Solution

Equine America Cortaflex HA Solution

(3446)
Lager : På lager
399,00 DKK
Cortaflex - for sunde led. 1L De regelmæssige stød hestens ben udsættes for ved ridning på alle typer underlag er meget krævende for de enkelte led. Selv arbejde, der ikke synes hårdt, kan forårsage unormalt slid og skæve belastninger. Ved at supplere hestens kost med et afprøvet kosttilskud kan man hjælpe med at genoprette balancen og støtte en sund ledfunktion.

Chondroitin, glucosamin eller Cortaflex?

Fakta om ledbrusk
Ledbrusk er ikke direkte forbundet til blodårer og alle næringsstoffer, som brusken har brug for til opretholdelsen af en sund tilstand skal derfor være tilstrækkelige små til at kunne passere gennem cellevæggene for at komme vævet inde i leddet til gode.

Cortaflex er anderledes

Cortaflex er konstrueret ud fra teorien om, at små molekyler har større sandsynlighed for at blive optaget gennem cellevæggene end store molekyler. Cortaflex indeholder derfor små molekyler, der er nøglekomponenter for de mere velkendte, men store molekyler chondroitin og glucosamin. Cortaflex må ikke forvekles med eller sammenlignes med de mange forskellige led-kosttilskud, der er baseret på chondroitin- og glucosamin molekyler.
Om disse kosttilskud påstås det almindeligvis, at det kan tage flere uger før der ses nogen bedring i leddets mobilitet. I modsætning hertil skriver det anerkendte amerikanske veterinære tidskrift Horse Journal, at heste tildelt Cortaflex viste dramatiske forbedringer allerede efter så lidt som 3 dage.

Cortaflex og Hyaluronsyre

Cortaflex er yderligere forstærket med Hyaluronsyre (HA) til endnu større gavn for leddene, særligt til de der allerede har været udsat for overordentlige store belastninger og slid.
Hyaluronsyre er en vigtig komponent i ledvæsken, der essentielt for leddene smører dem og tilfører brusken næringsstoffer. Hyaluronsyre har traditionelt været udvundet fra tybe II collagen, der har en høj molekylevægt på 6.000.000 Daltons. Denne form for Hyaluronsyre har vist sig meget effektiv når den injiceres, men anses ikke for at blive effektivt optaget når den tildeles oralt på grund af dens store molekylestørrelse. Hyaluronsyren, der bruges i Cortaflex er af vegetabilsk oprindelse og har en molekylevægt på mindre end 50.000 Daltons. Det antages at blive bedre optaget i organismen og derved bliver Hyaluronsyre tilgængelig for leddene uden at skulle injiceres.

Kliniske resultater adskiller opfindelsen fra efterligningen.

Klinisk afprøvning

Cortaflex er det eneste kosttilskud til heste hvis effekt er blevet eftervist i et dobbelt blind-studium af bevægelse i kronleddet.
Forsøget blev udført ved College of Veterinary Medicine ved Michigan State University, et af verdens førende institutioner inden for forskning i heste. Til forskel fra mere subjektive tilgange til forsøg, der ofte ses i undersøgelser af heste, benyttede forskerne sig i dette forsøg af det mest avancerede bevægelsesanalyse udstyr til objektiv og præcist at måle forbedringer i hestens gang. Disse teknikker, baseret på videosekvenser og plader til måling af den kraft hoven trykker med, beviste uden tvivl en forbedring i bevægelse og symmetri hos de afprøvede heste.
Resultaterne blev af forfatteren Dr. Hillary M. Clayton, PhD, forelagt AAEP (American Association of Equine Practitioners) og artiklen er optaget i konferenceprotekollen
Læs mindre  Læs mere